Primörsallad med varmrökt lax
En riktigt somrig variant på den franska salladsklassikern nicoise, men med lax i stället för tonfisk. Extra lyxig blir salladen med långsamt rostade tomater. Passa på att göra ett gäng extra, de lär garanterat gå åt. Perfekt picknickrätt där allt går att förbereda!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
500 g färskpotatis
4 ägg
1 knippe späda morötter (à ca 400 g)
1 knippe grön sparris (à ca 250 g)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 liten rödlök
150 g blandad sallad
1 dl cocktailkapris
10 sardellfiléer
500 g varmrökt laxfilé
salt
nymalen svartpeppar
Dressing
3 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk honung
2 msk vit balsamvinäger
1 krm svartpeppar
3/4 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1393 KJ / 333 kCal
Fett17 g
Salt2.24 g
Kolhydrater20 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongott :-) Passar utmärkt till sommarbjudningar
Daniel
2015-06-01Jag ÄLSKAR denna sallad, den passar perfekt i april/maj! Jag brukar köra utan rädisor och sardeller men det är ju en smaksak...
Chatrin
2015-03-10Jättegod sallad! Det står 8 portioner i receptet men om man ska äta det som huvudrätt är denna mängd lagom för 4 personer.
Erika
2014-05-29