Pulled chicken med salsa criolla
Pulled chicken är en kycklingvariant på pulled pork – och det är minst lika gott! Du trär den hela kycklingen på en ölburk och grillar på indirekt grill i 60-90 minuter. Pensla med BBQ-sås medan kycklingen grillas. När kycklingen är färdiggrillad ska den strimlas och blandas med resterande BBQ-sås. Saftigt och smakrikt!
Ingredienser
4 portioner
BBQ-sås
2 vitlöksklyftor
1 chili chipotle
3 dl chilisås
4 msk rårörsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
salt och svartpeppar
Kyckling
1 BBQ beer can kyckling
1 burk öl (à 33 cl)
Salsa criolla
3 rödlökar
2 röda peppar
1 kruka persilja
1 lime
3 msk rapsolja
Till servering
hamburgerbröd gärna med surdeg
tomater
gräddfil
riven ost
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Tips
BBQ- såsen går att ersätta med ca 4 dl färdig BBQ- sås (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 635 kCal
Fett21.9 g
Salt2.8 g
Kolhydrater65 g
Protein39.4 g
Kommentarer