Pulled oumph taco style

Pulled oumph är ett sojabaserat alternativ till kött, som har en trådliknande textur som påminner om pulled pork. Oumphen steker du som vanligt kött. Fyll sedan tortillabröd med sojaköttet och toppa med hemgjord tomatsalsa och fräscha grönsaker. Yummie!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Ingredienser
4 portioner
280 g tinade pulled sojabitar (gärna oumph eller motsvarande)
1 burk hela tomater (à 400 g)
1/2 grön jalapeño
1/2 gul lök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
12 tortillabröd
Tillbehör
skivad avokado
gräddfil
koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3741 KJ / 895 kCal
Fett30 g
Salt5.33 g
Kolhydrater120 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer