Pulled pork ceviche style
Pulled pork kräver lite längre tid på grillen – sex timmar – men resultatet är väl värt väntan! Låt fläskkarrén småputtra i en gryta med tomatchiliblandning. När det så är färdigt: servera i tortilla- eller hamburgerbröd, ihop med avokado, mango, sallad och gräddfil.
Ingredienser
6 portioner
1 kg fläskkarré i bit
Tomatsås
1 chipotlechili morita eller färsk röd peppar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 msk honung
500 g krossade tomater
2 lime
Kryddblandning
1 1/2 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
Topping
koriander
Till servering
tortillabröd eller hamburgerbröd
avokado
mango
silverlök
sallad
gräddfil
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri gräddfil att servera till.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Gör pulled pork i ugnen istället. Skär köttet i 4 stora bitar. Koka upp köttet med tomatsåsen och ställ därefter in grytan i ugnen i 125 grader i 5 timmar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2496 KJ / 596 kCal
Fett31.5 g
Salt2.9 g
Kolhydrater46.3 g
Protein28.6 g
Kommentar
Jag gillar verkligen detta, men skulle önska att det fanns en version för ugn också. För tider då grillen är undanställd.
Camilla
2022-01-22