Pulled pork-sliders
Sliders är det amerikanska namnet på små hamburgare. Här fyller vi dem med läckert mör och smakrik pulled pork, alltså långsamt tillagad fläskkarré. Glöm inte att skeda över den fenomenala sås som bildas när köttet tillagas. Det är hela grejen!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk mörkt muscovadosocker
1 msk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk anchochilipulver
2 msk hackad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
1 kg fläskkarré i bit
2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1 dl färdig barbequesås
1 dl äppelcidervinäger
8 små hamburgerbröd
Till servering
skivad saltgurka
picklad lök (se länk nedan under steg 10)
coleslaw med timjan (se länk nedan under steg 10)
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2925 KJ / 698 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle man kunna servera dessa kalla? Och göra färdigt alla innan gästerna kommer?
Terese
2019-04-29Hej Terese! Sliders är godast som varma. Det går bra att förbereda allt i förväg och sedan värma köttet och rosta brödet vid servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-04-30Inte smakat ännu men är väldigt nyfiken På dessa recept...
Gun-britt
2016-10-15