Pulled salmon med granatäppelsalsa och tahiniyoghurt
Saftigt grillad lax, frisk granatäppelsalsa och krämig tahiniyoghurt insvept i tortillabröd – den här smaksensationen kommer garanterat att göra succé vid grillen i sommar! Laxen får sin härliga smak genom att grillas i foliepaket tillsammans med spiskummin, koriander och paprika.
Ingredienser
4 portioner
Granatäppelsalsa
1 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor)
1/2 gurka
1 silverlök
1 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackad mynta
finrivet skal och pressad saft av 1 lime
3 msk olivolja
Tahiniyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
3 msk tahini
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
600 g lax i bit
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
12 små tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3373 KJ / 807 kCal
Fett49 g
Salt3.93 g
Kolhydrater46 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur kommer det sig att tillagningstiden är specificerad till 1 timme och 30 minuter? Baserat på stegen ser det ut att gå fortare.
Jacob
2023-02-04I ingrediensförteckningen står det att det ska vara lime i salsan men i instruktionen citron. Vilken citrusfrukt är tanken?
Linda
2018-10-14Hejsan! Ber om ursäkt för det. Men lime är tanken det ska vara. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-18