Pumpaaioli med rosmarin
![Pumpaaioli med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184362/cf_259/pumpaaioli_med_rosmarin_.jpg)
Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.
![Pumpaaioli med rosmarin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_184362/cf_259/pumpaaioli_med_rosmarin_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
1 msk hackad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Det som inte går åt kan man förvara i kylskåp i upp till en vecka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi432 KJ / 103 kCal
Fett8 g
Salt1.74 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g
Kommentar
Jättegod, men var försiktig med rosmarin så att den inte tar över.
Victoria
2020-11-03