Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka

Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
0
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka

Smakrik förrätt som passar perfekt på höstens bjudningar. Den lena pumpacrèmen blir en uppiggande färgklick på tallriken. Servera med skinka, parmesan, mangold samt bröd- och nötsmulor.

Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  skalad butternutpumpa
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
2 dl  vatten
1 dl  smetana
salt och svartpeppar
2   skivor danskt rågbröd
1 dl  skalade hasselnötter
1 msk  smör

Till servering

100 g  kallrökt skinka
1 dl  parmesanflarn
65 g  röd mangold

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1996 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt3.11 g
Kolhydrater16 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med pistagenötter och dulce de leche
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad pumpa
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med salami, silverlök och pumpasallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloweencupcakes
Betyg 3.1 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små pumpapajer med grädde och kanel
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga