Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Smakrik förrätt som passar perfekt på höstens bjudningar. Den lena pumpacrèmen blir en uppiggande färgklick på tallriken. Servera med skinka, parmesan, mangold samt bröd- och nötsmulor.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g skalad butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 dl smetana
salt och svartpeppar
2 skivor danskt rågbröd
1 dl skalade hasselnötter
1 msk smör
Till servering
100 g kallrökt skinka
1 dl parmesanflarn
65 g röd mangold
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt3.11 g
Kolhydrater16 g
Protein15 g
Kommentarer