Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

Oavsett om du är en pumpa-lover eller ej så är detta recept en höjdare! Butternutpumpan får koka i en tikka-masaladoftande gryta, och passande nog äts den med yoghurt och lite naanbröd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 butternutpumpa (à 900 g)
2 bakpotatisar
2 röda paprikor
1 msk olja
1 påse tikka masala kryddblandning (à 35 g)
500 g passerade tomater
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
2 förp naanbröd (à 260 g)
1/2 förp färsk koriander (à 20 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2963 KJ / 706 kCal
Fett29 g
Salt1.3 g
Kolhydrater90 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förvånansvärt gott :)
Lina
2021-11-21Jättegott och uppskattat av alla i familjen. Kokade grytan i 30 min istället för 15 och det blev jättebra. Nästa gång kommer vi ha mer naan bröd.
Emma
2021-11-17Jättegott och fräscht! Men fick tillsätta mycket mer vätska för att det skulle kunna koka.
Sara
2021-11-17