Pumpapaj
Pumpapaj är en dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
6-8 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl havregryn
1 msk strösocker
1 krm salt
2 - 3 msk kallt vatten
Fyllning
700 g skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2 stjärnanis
1 kanelstång
3 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 tsk majsstärkelse
2 krm salt
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
Till servering
glass eller lättvispad grädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och glass.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentar
Jag glömde att ha i maizena men det funkade ändå! Blev mer likt en pudding än en paj men mycket god.
Samuel
2023-11-07