Pumpapasta med basilika och chorizo
![Pumpapasta med basilika och chorizo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99343/cf_259/pumpapasta_med_basilika_och_chorizo.jpg)
Pumpapasta med basilika och chorizo är ett pastarecept där pumpan står i fokus. Tillsammans med sältan från de små chorizokorvarna och de fina smakerna av vitlök, olivolja, citronsaft och basilika, trivs pastan och pumpan väldigt väl och du har nu en fantastiskt god rätt att servera!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
![Pumpapasta med basilika och chorizo](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_99343/cf_259/pumpapasta_med_basilika_och_chorizo.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1/2 butternutpumpa
1/2 knippe färsklök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar
2 förp minichorizo (à 240 g)
65 g mangoldskott
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2787 KJ / 667 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater57.1 g
Protein25.8 g
Kommentar
Helt OK smak, men den kändes lite trist och torr. Testade dagen efter med resterna att blanda korvbitarna med cremé fraiche. Blev mycket trevligare och "räddade" maträtten.
Lennart
2014-08-19