Pumpasoppa med blåmusslor och räkor
![Pumpasoppa med blåmusslor och räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91577/cf_259/pumpasoppa_med_blamusslor_och_rakor.jpg)
Lättlagad pumpasoppa med ångade musslor och räkor. Smörig butternutpumpa är basen i denna smakrika soppa. Andra viktiga ingredienser är morot, tomat, lök, koriander, fänkål, ingefära och spiskummin.
![Pumpasoppa med blåmusslor och räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_91577/cf_259/pumpasoppa_med_blamusslor_och_rakor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 nät blåmusslor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
4 tomater
3 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
4 morötter
400 g butternutpumpa
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald ingefära
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 l vatten
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
100 g skalade räkor
1 kruka färsk koriander
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2182 KJ / 523 kCal
Fett17.1 g
Salt1.9 g
Kolhydrater24.3 g
Protein49.6 g
Kommentarer