Pumpasoppa med ingefära och chili
En färgstark soppa gjord på rostad pumpa och med riviga smaker från ingefära och chili. Tillför en härlig smakexplosion i munnen. Ät tillsammans med en klick färskost och marinerade bönor.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g pumpa
ca 1 msk olivolja
salt
peppar
1 liten finhackad gul lök
2 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
1 dl vitt vin
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
1 msk färskriven ingefära
100 g naturell färskost
1 dl apelsinjuice
Marinerade bönor
1 dl edamamebönor (sojabönor)
1 msk sweet chili sauce
1 strimlad salladslök
salt
peppar
Topping
100 g naturell färskost
olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1531 KJ / 366 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde soppan men med 1dl grädde istället för färskost och en msk pressad citron istället för juicen, blev supergott!
Emanuel
2021-11-01Känns det rimligt att receptet ska ta mindre än 30 min när bara pumpan ska ugnsrostas och kokas i totalt 30 minuter?
Erik
2021-10-17