Pumpasoppa med sting
Mustiga, höstiga smaker samsas i vår pumpasoppa med sting. Servera med nygräddat bröd och lite extra färskriven ingefära.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl butternutpumpa i tärningar
2 msk matolja
3 tomater
2 msk färskriven ingefära
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller flytande fond)
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
1/2 dl pumpakärnor
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1472 KJ / 352 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag hade i mer pumpa än vad receptet anger men det är en mycket god soppa!
Julia
2024-01-31Väldigt god soppa!
Evelina
2023-10-30Supergott! Jag hade i mer pumpa än vad som står, kanske 6-7dL. Jag hade också i ganska mycket chili (gochugaru) samt några skvättar vitvinsvinäger för att balansera smakerna.
Eli
2023-10-26