Purjofylld spätta med oliver och tomat

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Purjofylld spätta med oliver och tomat

Purjofylld spätta med oliver och tomat är en enkel fiskrätt med mycket smak som du serverar med klyftad kokt potatis. Rödspättafiléerna får en fin smak av purjolök innan filéerna läggs samman med tomater och skivade oliver. Fisk och potatis klart!

Purjofylld spätta med oliver och tomat

Ingredienser

4 portioner
8 - 10   potatisar
600 g  rödspättafiléer
1 tsk  salt
1 krm  mald vitpeppar
1   purjolök
4   tomater
2 dl  vatten
1 msk  olivolja
20   gröna oliver

Gör så här

Tips

Byt ut vattnet som fisken kokat i mot vitt vin eller matlagningsvin och krydda med 1/2 paket (à 1/2 g) saffran så får du en riktig festfisk (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 432 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med kaviar
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med oliver och salvia
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatspätta med oliver
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkfylld spätta i citronsås
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous med stekt spätta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga