Purjolök med parmaskinka
![Purjolök med parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32324/cf_259/purjolok_med_parmaskinka.jpg)
Med stekt purjolök och lufttorkad parmaskinka kan inte plockmaten bli bättre! Rullarna går superfort att göra och är extra smaskiga tillsammans med lite sweet chilisås.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004
![Purjolök med parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_32324/cf_259/purjolok_med_parmaskinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 stora purjolökar
10 - 12 skivor parmaskinka
1 riven mozzarella (à 125 g)
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
1 röd paprika
För alla
Fri från gluten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för mozzarella och parmesan.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket god och lättlagad smårätt
Bengt
2018-02-28