Purjolöksgrillad torsk med cevichesalsa
![Purjolöksgrillad torsk med cevichesalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_96872/cf_259/purjoloksgrillad_torsk_med_cevichesalsa.jpg)
Grönt är gott! Den här grillade torsken får en fin smak av purjolök, lime och koriander, och ackompanjeras av en fräsch cevichesalsa med mango och avokado.
![Purjolöksgrillad torsk med cevichesalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_96872/cf_259/purjoloksgrillad_torsk_med_cevichesalsa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Torsk
ca 1 l vatten
1 purjolök
1 lime
1 tsk salt
1 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk strösocker
600 g torskfilé
Cevicesalsa
1 färsk mango
1/2 gurka
2 avokado
1 röd peppar
4 salladslökar
1 kruka färsk koriander
1/2 dl olivolja
limesaft
salt och svartpeppar
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1956 KJ / 466 kCal
Fett20.5 g
Salt2 g
Kolhydrater36.7 g
Protein30.1 g
Kommentarer