Pytt med chorizo och stekt ägg
![Pytt med chorizo och stekt ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74745/cf_259/pytt_med_chorizo_och_stekt_agg.jpg)
Pytt med chorizo och stekt ägg är en matig och smakrik pytt på chorizokorv, lök, bakpotatis, rotselleri och paprika. Pytten smaksätts med timjan och serveras med skuren gräslök, stekt ägg, krispig salladsmix och eventuellt chili- eller HP-sås. En trevlig variant på husmanskost som mättar alla hungriga magar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013
![Pytt med chorizo och stekt ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_74745/cf_259/pytt_med_chorizo_och_stekt_agg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
ca 400 g rotselleri
2 gula lökar
2 röda paprikor
1/2 tsk timjan
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
600 g chorizo
4 ägg
1/2 msk smör eller margarin
65 g sommarmix sallad
1 msk vitvinsvinäger
3 msk skuren gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3003 KJ / 718 kCal
Fett49.7 g
Kolhydrater32 g
Protein32.8 g
Kommentarer