Quinoapanna med fisk
Saffransdoftande quinoapanna med fänkål, cayennepeppar, paprika och lax. En färgsprakande gryta med ett sting av hetta. Servera quinoapannan tillsammans med en klick matyoghurt på toppen och hackad gräslök.
Ingredienser
4 portioner
1 fänkål
1 paprika
5 dl fiskbuljong
2 dl quinoa
1 påse saffran (à 0,5 g)
600 g fisk t ex lax och torsk i bitar
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
persilja
Till servering
bröd
matyoghurt
hackad gräslök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt.
Gör så här
Tips
Blanda ner en burk kräftstjärtar. Byt ut gräslök mot riven pepparrot.
Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.
Gröna tipset: Tillsätt 1-2 burkar kokta bönor (för 4 port) i stället för fisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 562 kCal
Fett19.7 g
Kommentarer
Överraskande gott,fina smaker,fräsch rätt.Vi gjorde om rätten lite och lät saffranen "marinera/blötläggas" i lite rom för att få fram mer smak,det blev så bra.Denna rätt kommer vi laga många gånger.
Petra
2024-07-08Gott, men en aningens torrt, blev mer som en röra. Tog ej med saffran, blev gott ändå. Uppskattades inte sådär jättemycket av den äldre generationen.
Martina
2007-11-03Gott men inter super, fänkålen uppskattades dock inte av barnen! Dock väldigt lätt att tillaga.
Ulrika
2007-10-14