Quinoasallad med betor, fetaost och oregano
![Quinoasallad med betor, fetaost och oregano](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183460/cf_259/quinoasallad_med_betor__fetaost_och_oregano.jpg)
En skål innehållande mängder av smak som alla kompletterar varandra utmärkt. Söta rödbetor, salt fetaost, milda bönor, syrlig rödlök och krispiga ärtskott för extra fräschör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
![Quinoasallad med betor, fetaost och oregano](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_183460/cf_259/quinoasallad_med_betor__fetaost_och_oregano.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port röd quinoa
500 g förkokta rödbetor
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka oregano
2 msk olivolja
salt
peppar
1 rödlök
1/2 msk rödvinsvinäger
300 g fetaost
100 g ärtskott
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 569 kCal
Fett27 g
Salt3.7 g
Kolhydrater50 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inspirerende recept! Bra variation färg- smak- och näringsmäsdigt!
Ingrid
2021-07-05Ett helt onödigt recept...
Birgitta
2021-06-02Toppen! Kokade quinoan med en halv buljongtärning så smakar det gott gott!
Miriam
2020-06-29