Quinoasallad med sparris och salsa romesco

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Quinoasallad med sparris och salsa romesco

En matig bön- och quinoasallad fylld med säsongens fina färska grönsaker. Allt kan förberedas dagen innan och så blandar man ihop salladen med dressingen strax innan serveringen. Salsan är en höjdare – gör gärna extra mycket för den håller sig flera dagar och passar också till allt grillat.

Quinoasallad med sparris och salsa romesco

Ingredienser

8 bufféportioner
6   port quinoa
250 g  grön sparris
4   färska lökar
250 g  pimiento de padron
2 msk  olja
salt
peppar
1   förp kokta cannellinibönor (à 400 g)
2 msk  vinäger
4 msk  olivolja
65 g  babyspenat

Salsa romesco

ca 300 g  grillade paprikor (300 g motsvarar ca 4 paprikor)
2   vitlöksklyftor
1 dl  rostade mandelspån
6 msk  olivolja
4 msk  rödvinsvinäger
2   skivor glutenfritt vitt bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1872 KJ / 445 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Padrones med alg- och sesamsalt
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga