Quorn med dillsås
Mumsig quorn med dillsås som dessutom går snabbt att tillaga. Quornbitarna sjuds i den krämiga dillsåsen innan du smakar av med salt. För lite mer syrlighet i rätten kan du med fördel tillsätta citronjuice. Servera sedan med potatis och morötter.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten
2 1/2 msk grönsaksfond eller buljong (2 1/2 msk fond motsvarar 1 buljongtärning)
2 dl crème fraiche
1 msk majsstärkelse
1/2 dl finhackad dill
nymalen svartpeppar
1 - 1 1/2 påse quornbitar (à 300 g)
salt
ev lite färskpressad citronjuice
ev kokt potatis och morötter till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1417 KJ / 339 kCal
Fett19.1 g
Salt1.78 g
Kolhydrater25 g
Protein13.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabbt och lätt. God syrlig smak på såsen
Ewa
2024-09-02En av mina favoriter när jag behöver laga något som är enkelt och går snabbt! Fungerar även med quornfilé istället för bitar, men se då till att filéerna har fått tina upp sig så att de inte läggs i direkt från frysen!
Jojjon
2024-08-28Ett jättegott och snabbt alternativ till det klassiska dillköttet!
Ann
2021-07-03