Quornpaella
Denna paella med både skaldjur och quorn är underbart fräsch. Sjud ihop ingredienserna så riset blir mjukt före du lägger ner fräst quorn, musslor, räkor och ärter. Servera din mumsiga quornpaella med syrliga citronklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g frysta quornbitar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 msk olivolja
3 dl långkornigt ris
1 g saffran (1 g = 2 paket)
2 krm paprikapulver
1 krm kajennpeppar
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
12 blåmusslor
16 räkor med skal
2 dl frysta gröna ärtor
salt
vitpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör så här
Tips
Koktiden och vattenmängden kan variera. Om all vätska kokat
bort och riset fortfarande är hårt, tillsätt lite mer vatten. Om
riset är blött men mjukt, ta av locket och låt riset ånga 1-5 minuter.
Rätten går också bra att tillaga om man har färdigkokt ris hemma.
Uteslut då vattnet och buljongen och krydda med 1 tsk salt i stället.
bort och riset fortfarande är hårt, tillsätt lite mer vatten. Om
riset är blött men mjukt, ta av locket och låt riset ånga 1-5 minuter.
Rätten går också bra att tillaga om man har färdigkokt ris hemma.
Uteslut då vattnet och buljongen och krydda med 1 tsk salt i stället.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Emelie! Tyvärr verkar det ha smugit sig in ett fel här - som vi tack vare dig genast har justerat. Receptet är inte vegetariskt.
Redaktionen
2015-02-25Märkligt att ha ett vegetariskt recept under Qourn där det är skalDJUR i också...
Emelie
2015-02-21