Rabarber- och äppelkaka
![Rabarber- och äppelkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13364/cf_259/rabarber-_och_appelkaka.jpg)
Rabarber- och äppelkaka är en himmelskt god efterrätt som du kommer älska! Den friska citrustonen i kakan får du av färskriven ingefära som strös över rabarber och äpple före degen klickas på. Servera din nygräddade, läckra paj med vaniljglass.
![Rabarber- och äppelkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13364/cf_259/rabarber-_och_appelkaka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
3 - 4 äpplen
400 g rabarber
2 tsk färskriven ingefära
Servering
glass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3020 KJ / 720 kCal
Fett30 g
Kommentarer
Jag använde torkad ingefära och blandade i den i smeten istället. Då blev det jämt fördelat och bra 🙂
My
2020-10-10Bytte ur ingefära mot kardemumma
Annica
2015-07-08Jätte bra tipps Monika! Blev mycket bättre med ingefäran inblandad och att lägga degen ovanpå.. (tummen upp)
Petra
2010-06-20