Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Ingredienser

4 portioner
4   stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
1/2 dl  vitt vin
1 dl  socker
1/2 l  jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
1 msk  färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1   påse flagad mandel (à 50 g)
ev vaniljglass till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Enkelt att göra tar lite tid och är himla gott, alla jag bjudit detta på har varit saliga. Ingefäran är pricken över I:et.

Lena

2006-07-31

Testa liknande recept

Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flamberade rabarber
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga