Rabarber- och jordgubbspaj
Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
8 portioner
Smuldeg
150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g rabarber (400 g motsvarar ca 3-4 stjälkar)
200 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Serveringsförslag
vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mitt tips är att skära kylskåpskall smör i småbitar, blanda det lite med de torra ingredienserna, och sedan kör det 30-60 sec i micron, och sedan blanda allt med en köksblandare. Då får du väldigt bra smulor som man kan ha över bär/rabarber.
Evert
2024-06-21Lättlagat,lätt recept och supergott. Så bra att alla kan laga det med olika intolerans 😊
Anna-karin
2024-06-20Jag vill skriva ut det. Hur gör jag det?
Agneta
2024-06-09Hej Agneta! Om du sitter vid datorn så tryck på lilla knappen med tre små prickar (sitter bredvid "Gilla-knappen"). Hoppas du löser det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10