Rabarbercheesecake i glas

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
6
Rabarbercheesecake i glas

En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Rabarbercheesecake i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

250 g  rabarber
1   vaniljstång
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  vatten
200 g  färskost
2 dl  vispgrädde
3/4 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
6   digestivekex
25 g  smält smör
1/2 krm  salt
1/2   rabarberstjälk

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri byt ut färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Gott 🥰 tog jordgubbar på toppen 🍓

Maria

2024-06-23

Gott! Minskade på sockret. Skippade vaniljstången o tog rikligt med krossad kardemumma istället. Toppade med färska jordgubbar.

Katarina

2024-06-12

Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.

Caroline

2021-07-09

Testa liknande recept

Rulltårta med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbscheesecake med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberbål
Betyg 2.9 av 5.
97 personer har röstat
Under 15 min att tillaga