Rabarberchutney med kanel

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Rabarberchutney med kanel

Om du är sugen på en annorlunda och spännande smak på ska du testa att laga till en rabarberchutney med smak av kanel. Den smarriga chutneyn passar utmärkt att servera till grillat kött.

Rabarberchutney med kanel

Ingredienser

10 portioner
1 kg  rabarber
2   gula lökar
1 msk  olja
4 dl  vatten
2 dl  råsocker
3   kanelstänger
1/2 dl  rödvinsvinäger
2   lagerblad
1 tsk  salt
1 1/2 krm  kajennpeppar

Gör så här

Tips

Chutneyn är god att servera till grillat kött eller fågel eller till ost.

Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Funkar till kött och ost. Väldigt god.

Anja

2020-06-21

Jag har provat det, och det ÄR gott. En annorlunda smak som passar bra till grillat kött. Jag använde den till marinerad fläskfile och ungsbakad potatis.

Christian

2002-07-27

Har inte prövat receptet, men det verkar himelskt gott iallafall.

Magnus

2002-07-25

Testa liknande recept

Äppel- och fikonchutney
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersoppa med färskostcrostini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kanelsuffléer med rabarberkompott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga