Rabarberchutney med kanel
![Rabarberchutney med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15671/cf_259/rabarberchutney_med_kanel.jpg)
Om du är sugen på en annorlunda och spännande smak på ska du testa att laga till en rabarberchutney med smak av kanel. Den smarriga chutneyn passar utmärkt att servera till grillat kött.
![Rabarberchutney med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15671/cf_259/rabarberchutney_med_kanel.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 kg rabarber
2 gula lökar
1 msk olja
4 dl vatten
2 dl råsocker
3 kanelstänger
1/2 dl rödvinsvinäger
2 lagerblad
1 tsk salt
1 1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Tips
Chutneyn är god att servera till grillat kött eller fågel eller till ost.
Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.
Den kan också blandas med lättcrème fraiche eller matlagningsyoghurt för lite mildare smak och passar då bl a till grillade hamburgare.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funkar till kött och ost. Väldigt god.
Anja
2020-06-21Jag har provat det, och det ÄR gott. En annorlunda smak som passar bra till grillat kött. Jag använde den till marinerad fläskfile och ungsbakad potatis.
Christian
2002-07-27Har inte prövat receptet, men det verkar himelskt gott iallafall.
Magnus
2002-07-25