Rabarberdessert

Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Rabarberdessert

Rabarberdessert - en vacker efterrätt med smördegskex som tilltalar alla sinnen. Krämig mascarpone med ingefära, rabarber och jordgubbar i söt kombination tillsammans med en pigg sirap på mynta. Allt serverar du mellan de frasiga smördegskexen.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Rabarberdessert

Ingredienser

6 portioner

Mascarponekräm

1   burk mascarponeost (à 250 g)
2 msk  finhackad syltad ingefära
2 - 2 1/2 msk  florsocker
1 - 1 1/2 msk  citronjuice

Inkokta rabarber

4   rabarberstjälkar (4 st motsvarar ca 500 g)
5 dl  vatten
2 1/2 dl  strösocker

Jordgubbs- och rabarbersås

100 g  jordgubbar
1 dl  kokta rabarber
1/2 dl  sockerlag från rabarberkoket

Myntasirap

2 dl  vatten
1 dl  strösocker
2   krukor myntablad

Smördegskex

1   paket färsk, kavlad smördeg (à 275 g)
1 - 1 1/2 msk  smält smör till pensling
1   påse hackad mandel (à 50 g)
2 - 2 1/2 msk  florsocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

I delen "Inkokta rabarber" saknas socker - och det ska ju bli en sockerlag också...

Anneli

2006-05-10

Testa liknande recept

Mammas rabarberpaj
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limemarinerade jordgubbar med mascarpone
Betyg 4.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citron- och marängpaj i glas
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sommarhjärta
Betyg 2.8 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga