Rabarberdrink med citron och vanilj
Rabarber och vanilj är bästa vänner! Här får de sätta smak på en somrig och vackert ljusrosa drink där hemmagjord rabarberlemonad blandas med vodka och is. Skål!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
6 portioner
Rabarberlemonad
400 g rabarber (400 g motsvarar 4–5 stjälkar)
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker (för 6 port)
1 1/2 liter vatten
1 1/2 dl färskpressad citronjuice (1 1/2 dl motsvarar ca 3 citroner)
2 dl strösocker
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl motsvarar 1-2 citroner)
2 1/2 dl vodka
is till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
TIPS! För en alkoholfri drink – uteslut vodka.
TIPS! Spara den bortsilade rabarbern och ät med vaniljglass, yoghurt eller pannacotta.
TIPS! Spara den bortsilade rabarbern och ät med vaniljglass, yoghurt eller pannacotta.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Helt ok men för mycket som saft, lär inte göra den igen. Obs, stor volym
Johan
2024-06-22