Rabarberkaka
![Rabarberkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250062/cf_259/rabarberkaka.jpg)
Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
![Rabarberkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250062/cf_259/rabarberkaka.jpg)
Ingredienser
12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegod och enkel att göra. Jag blandade i lite hallon också med rabarbern. Hade kokos i formen innan jag tömde i smeten. Mums!
Karin
2024-06-25Går denna kaka att frysa ?
Susann
2024-06-11Hej Susann! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-13Supergod och enkel att göra 👌👌👌
Susann
2024-06-09