Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.

Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

500 g  rabarber
1 dl  socker
1/2 tsk  kardemummakärnor
vatten
1   citron

Vaniljkräm

1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
2   äggulor
1 msk  strösocker
4 tsk  majsstärkelse
1   vaniljstång

Till servering

4   mandelbiscotti

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscottina. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd grädde och mjölk baserade på havre, ris eller soja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god frisk efterrätt! Gillar att den inte var så söt. Fick den serverad/dekorerad med stora hallon.

Ylva

2022-06-15

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater55.4 g
Protein4.7 g

Testa liknande recept

Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbergelé
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med rabarber och vanilj
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Persikosoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrörd rabarberlemonad
Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga