Rabarberkräm
Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
2 dl strösocker
600 g ansad och tunt skivad rabarber (600 g motsvarar ca 15 dl)
2 msk potatismjöl
Serveringsförslag
mjölk
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.
Gör så här
Tips
Koka gärna krämen med 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor (för 4 port). Strö över ett par teskedar socker på krämen medan den svalnar, då blir det inte skinn på ytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g
Kommentarer
Så perfekt med syrlighet och sötma. Bästa receptet.
Sten åke gösta
2024-06-18Vilken kräm lagom söt och jättegod 😋
Jörgen
2024-06-18Enkel att göra och väldigt god.
Anette
2024-06-15