Rabarberkräm

Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.

Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
2 dl strösocker
600 g ansad och tunt skivad rabarber (600 g motsvarar ca 15 dl)
2 msk potatismjöl
Serveringsförslag
mjölk
Gör så här
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g
Kommentarer
Alldeles för mycket socker!
Ingrid
2025-05-20Jättegott, snabbt och lätt att göra!
Anna
2025-05-14Super gött Mumms 😋😋
Gunilla
2025-05-14