Rabarberlemonad
Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
1,5 l
200 g rabarber
1 dl strösocker
12 dl vatten
1 1/2 dl färskpressad citronjuice
is till servering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet har uppdaterats 2020.
Gör så här
Tips
Vill du förvandla drycken till en festlig drink? Toppa rabarberlemonaden med mousserande vin.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I senaste Buffé-tidningen så verkar det som att de tagit till sig av kommentarerna. De har 400g rabarber och 2dl socker till 1,5 liter vatten. De har även lagt till vaniljstång/-socker.
Jonatan
2024-06-26Mycket god som den är eller som drinkmix. Man kan med fördel spara den kokta rabarbern. Jättegott som rabarberkompott till gröt t.ex.
Ann-christin
2024-06-01Kände inget behov av att tillsätta mer vatten efter att jag silat av. Blev inte så stark rabarbersmak som jag hoppats på. Men kommer säkert göra sig bra med krossad is.
Therese
2024-05-21