Rabarbermilkshake
![Rabarbermilkshake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239102/cf_259/rabarbermilkshake.jpg)
En försvinnande god rabarbermilkshake där ingefäran ger dig en fin kryddbrytning mot den lena kokosmjölken och vaniljglassen. Servera milkshaken med rabarber direkt när du mixat den, då är den som bäst.
![Rabarbermilkshake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239102/cf_259/rabarbermilkshake.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 msk färskriven ingefära
200 g rabarber
1 msk vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl kylskåpskall kokosmjölk
1 dl mjölk
5 dl vaniljglass
1/2 lime (saften)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1181 KJ / 283 kCal
Fett15 g
Salt0.1 g
Kolhydrater33 g
Protein4 g
Kommentar
Fräsch o god milkshake! Rabarberna gjorde sig bra med ingefäran, och missa inte att ha i limen🤩 var o en fick ha i den efter eget tycke o smak i det egna glaset, funkade fint. Tips är o mixa rabarbersmeten innan man mixar den med resten av ingredienserna, då slipper man trådarna från ingefäran.
Therese
2024-06-15