Rabarbersirap
Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.
Ingredienser
ca 4 dl
500 g rabarber
3 dl strösocker
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater69 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag tog 2 dl vatten istället för bara 1 dl så blir det lite mer sirap av det. Riktigt gott är det! Häller 4 cl av sirapen i ett glas och fyller på med tex Prosecco. Bästa sommardrinken!
Jessica
2024-07-19Det går bra att göra paj av ”avrinnet” så tar man tillvara allt, mindre syrlig men helt OK
Katarina
2024-07-17Knappt 2dl blev det. Nästa gång tar jag mer vatten. För mig blev det som sirap. Lät det småkoka på 50% 10 min. Dvs på nr 6. Går till 12 på min spis.
Ola
2024-06-24