Rabarbersnaps
Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 7 dl
600 g rabarber
70 cl vodka
3 tsk strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Välj röda rabarberstjälkar, färgen sitter i skalet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉
Marie
2024-06-25Kan man använda frysta rabarber?
Eva
2024-06-23Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Supergod!
Jonatan
2024-06-21