Rabarbersnaps

Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat
27
Rabarbersnaps

Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Rabarbersnaps

Ingredienser

ca 7 dl
600 g  rabarber
70 cl  vodka
3 tsk  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Välj röda rabarberstjälkar, färgen sitter i skalet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
82 personer har röstat

Kommentarer

Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉

Marie

2024-06-25

Kan man använda frysta rabarber?

Eva

2024-06-23

Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-24

Supergod!

Jonatan

2024-06-21

Näringsvärde per portion

Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Citronsnaps
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flädersnaps
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rabarberdrink med citron och vanilj
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snaps på blekingska
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillsnaps
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga