Rädisor med örtkräm och dukkah
![Rädisor med örtkräm och dukkah](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181196/cf_259/radisor_med_ortkram_och_dukkah.jpg)
En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
![Rädisor med örtkräm och dukkah](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181196/cf_259/radisor_med_ortkram_och_dukkah.jpg)
Ingredienser
4-6 portioner
Dukkah
1 dl skalade hasselnötter
2 msk sesamfrön
1 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 msk chiliflakes
1/2 tsk flingsalt
2 knippen rädisor (à 200 g)
2 dl gräddfil
ca 2 dl blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett21 g
Salt0.98 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer