Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri
![Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17497/cf_259/radjursmedaljonger_med_graddkokt_purjolok_och_friterad_selleri.jpg)
Den här häftiga rätten är perfekt servera på din nyårsmiddag. Saftiga rådjursmedaljonger läggs på en bädd av gräddkokt purjolök och toppas med friterad selleri. Gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
![Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17497/cf_259/radjursmedaljonger_med_graddkokt_purjolok_och_friterad_selleri.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kött av rådjur t ex filé, rostbiff eller innanlår
1 msk strösocker
2 dl rött vin
1 msk rödvinsvinäger
50 g kallt smör
100 g rotselleri
raps- eller frityrolja
smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Gräddkokt purjolök
1 stor purjolök (à ca 300 g)
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och använd mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Alla ingredienser (delar) behövs för att få till smakupplevelsen. När man smakar var för sig - inte så spännande men tillsammans en riktig fullträff
Sofie
2019-12-14