Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
1
Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Den här häftiga rätten är perfekt servera på din nyårsmiddag. Saftiga rådjursmedaljonger läggs på en bädd av gräddkokt purjolök och toppas med friterad selleri. Gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Rådjursmedaljonger med gräddkokt purjolök och friterad selleri

Ingredienser

4 portioner
600 g  kött av rådjur t ex filé, rostbiff eller innanlår
1 msk  strösocker
2 dl  rött vin
1 msk  rödvinsvinäger
50 g  kallt smör
100 g  rotselleri
raps- eller frityrolja
smör
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Gräddkokt purjolök

1   stor purjolök (à ca 300 g)
1 msk  smör
1 1/2 dl  vispgrädde
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och använd mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Alla ingredienser (delar) behövs för att få till smakupplevelsen. När man smakar var för sig - inte så spännande men tillsammans en riktig fullträff

Sofie

2019-12-14

Testa liknande recept

Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad lök
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frityrsmet
Betyg 3.6 av 5.
113 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad camembert med hjortron
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatischips med riven ost
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga