Rågbröd med lax, senapskräm och syrlig gurka
Se hit för goda och enkla laxsnittar! Servera rökt eller gravad lax på skivor av rågbröd med en len färskost- och senapskräm, syrlig gurka med smak av citron och dill och riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
6 portioner
6 skivor rågbröd
2 msk smör
100 g färskost
1 1/2 msk grovkornig senap
150 g kallrökt eller gravad lax
1/3 gurka
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk hackad dill
1 msk riven pepparrot
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria alternativ till smör och färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 231 kCal
Fett13 g
Salt1.32 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Kommentarer
Riktigt gott och vackert. Gjorde varsin hel macka som förrätt, det blev mycket uppskattat.
Annika
2023-12-10Funderar på om det kan bli gott med en sötstark senap. Typ Västerviks. Eller kanske dijon?
Kicki
2023-12-07Hej Kicki! Vi har inte provlagat med andra senapssorter men jag skulle tro att receptet smakar bra även med Västerviks eller dijon. Du går miste om konsitensen som den grovkorniga senapen ger men smaken blir säkert utmärkt. Lås oss gärna veta hur det blev om du provar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-11Supergott. Har i pepparroten i krämen samt lägger till ett kokt ägg ovanpå, perfekt lunch!
Lisa
2023-11-28