Rågcrisps med tre olika toppings
![Rågcrisps med tre olika toppings](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251690/cf_259/ragcrisps_med_tre_olika_toppings.jpg)
Snabbt och enkelt fixar du supergoda tilltugg när du fyller de små skålarna av rågcrisp med olika fyllning. Varje toppingrecept räcker till 24 rågskålar. Servera dina skålar med de goda fyllningarna omgående så frasigheten är kvar.
![Rågcrisps med tre olika toppings](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251690/cf_259/ragcrisps_med_tre_olika_toppings.jpg)
Ingredienser
24 st
24 rågcrisp / rågchips (för alla 3 toppingar krävs 72 rågcrisps)
Topping 1 för 24 st
150 g gravad eller rökt lax (alt najadlax)
125 g färskost med pepparrotssmak
4 msk kapris
Topping 2 för 24 st
150 g kallrökt lax eller najadlax
1 1/2 dl smetana eller crème fraiche
3 msk hjortronsylt
Topping 3 för 24 st
300 g färdig skagenröra
4 msk tångcaviar caviar eller löjrom
2 dillkvistar
För alla
Kontrollera noga innehållet i skagenröran och rågcrispsen.
Gör glutenfri:byt rågcrisps mot glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och smaksätt med pepparrot. Välj laktosfria produkter av smetana/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med pepparrot. Byt smetana/crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut topping 3 eller gör egen skagenröra på majonnäs utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer