Raggmunk med fläsk

Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt fläsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
900 g fast potatis
ca 375 g skivat rimmat sidfläsk eller stekfläsk
2 msk smör eller margarin
3 morötter
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3229 KJ / 772 kCal
Fett42.6 g
Salt3.85 g
Kolhydrater69.4 g
Protein24.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket smet ska man ha per raggmunk, och ungefär hur många blir det?
Emma
2025-02-18Använder alltid det här receptet. Ökar mängden salt något i smeten och dubblar hela receptet för lite matlåda. Men en sak är säker. Det går åt mycket mer smör om man steker i det. Åtminstone om man vill ha fin yta. Jag steker i mina teflonpannkakaslaggar och gör det långsamt på medelvärme. Det tar mycket lång tid att steka raggmunk med grovriven potatis om man vill ha fin yta och en väl genomstek potatis. Så ge det tid är mitt tips. Finriven potatis ger inte samma motstånd heller, så grovriv potatisen.
Marco
2025-02-16Hade svårt att lyckas innan jag hittade detta recept! Fantastiskt goda! Saltar gör jag generellt mer än vad som är angivet.
Ingela
2025-01-28