Raggmunk med fläsk
Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt fläsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
Raggmunk
Till servering
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde grovriven kokt potatis ( av misstag)och vände försiktigt ner den i smeten. Det gick utmärkt att äta på det sättet också med lingon, tunt skivade morötter salt och peppar ( som ju borde varit med i receptet!).
Kerstin
2024-06-25Hur kan ni skriva grovriven potatis? Gjorde ett misstag idag att inte finriva potatisen. Det blev som en råstekt potatiskaka.. Så ni borde ändra i receptet, tack..
Ing-marie
2024-06-24Jättegoda, lättlagat lagom mycket för fyra.
Rita jane
2024-04-23