Raggmunk med fläsk
Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt fläsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
900 g fast potatis
ca 375 g skivat rimmat sidfläsk eller stekfläsk
2 msk smör eller margarin
3 morötter
Till servering
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3229 KJ / 772 kCal
Fett42.6 g
Salt3.85 g
Kolhydrater69.4 g
Protein24.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!! Läst som tur är kommentarerna nedan. Finriven potatis, tog 1,5 tsk salt o stekte 900 g rimmat fläsk till. Perfekt.
Jenny
2024-12-08Ett fantastiskt recept, lika bra varje gång! Använder alltid detta receptet! ❤️
Annika
2024-11-25Till 2 personer/ pensionärer/, tog jag 1/2 dl mjöl och 1 dl mjölk, 1 ägg och 4 rejäla rivna potatisar. Det blev 4 fina raggmunkar. Till detta 1 paket bacon (140 gr). Och såklart lingon och några morotsstavar..Det blev jättegott !
Gunnar
2024-11-08