Rågkakor

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rågkakor

Inget toppar doften av nybakad bröd i köket! Med bland annat rågkross, linfrön och vetekli mättar rågkakorna fint. Receptet kan lätt ändras efter kryddsmak och storlek på bröden.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rågkakor

Ingredienser

12 portioner
1 1/2 l vatten
2 msk salt
1 dl rågkross
1 dl hela linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kruskakli
3 dl grovt rågmjöl
100 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
2 msk sirap
brödkrydda (t ex malen koriander)
1 1/2 kg vetemjöl

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 12 hålkakor.
00:05:00
00:40:00
00:25:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt saftigt och gott grovt bröd. Kommer jag att fortsätta baka.

Carina

2021-04-13

Detta är ett favoritbröd! Har bakat det många gånger,saftigt utan tillsats av fett! Brukar variera med att blanda i sesamfrö eller solrosfrö.

Rose-marie

2005-08-23

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.145 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pannbröd
Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.149 personer har röstat
Receptet har 40 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad