Råglevain med falukorv och krämig grönkål
![Råglevain med falukorv och krämig grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159529/cf_259/raglevain_med_falukorv_och_kramig_gronkal.jpg)
Falukorvsmackan är en riktig svensk klassiker. Den kan tillagas på miljoner olika sätt och i den här varianten har vi valt att göra den lite fräschare med fräst grönkål och kaxig pepparrot. Så gott!
![Råglevain med falukorv och krämig grönkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_159529/cf_259/raglevain_med_falukorv_och_kramig_gronkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv
2 msk olja
ca 250 g skuren grönkål
2 msk smör
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
1 1/2 msk riven färsk pepparrot
salt och svartpeppar
8 skivor råglevain
Till servering
riven morot
För alla
Fri från ägg, förutsatt att smörgåsen inte toppas med ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Toppa gärna med ett stekt ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Ulf, tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat vår allergi information eftersom det var lite missvisande när ägget är med i bilden. Men ägget är inte med i själva receptet utan endast som ett tips man kan välja att toppa sin smörgås med. Hoppas det är tydligare nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-04-27"Fri från ägg." Men.... - där ligger ju ett ägg på bilden???
Ulf
2017-04-25