Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana
![Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_214177/cf_259/rahyvlad_blomkal_med_agg_och_dijonsmetana.jpg)
Tunt råhyvlad blomkål är vackert på tallriken och så ser man tydligt hur fint varje blomkålsbukett förgrenas. Enklast är att hyvla med en mandolin annars får man försöka skiva tunt med en vass kniv. Mjukkokta ägg och en krämig smetana med dijonsenap passar bra till den här citrondressade blomkålen.
![Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_214177/cf_259/rahyvlad_blomkal_med_agg_och_dijonsmetana.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
ca 400 g blomkål
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 kruka gräslök
2 dl smetana
1 msk dijonsenap
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein7 g
Kommentarer