Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Tunt råhyvlad blomkål är vackert på tallriken och så ser man tydligt hur fint varje blomkålsbukett förgrenas. Enklast är att hyvla med en mandolin annars får man försöka skiva tunt med en vass kniv. Mjukkokta ägg och en krämig smetana med dijonsenap passar bra till den här citrondressade blomkålen.

Råhyvlad blomkål med ägg och dijonsmetana

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
ca 400 g  blomkål
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
2 msk  olja
salt
svartpeppar
1   kruka gräslök
2 dl  smetana
1 msk  dijonsenap

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1361 KJ / 325 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Marinerad blomkål
Betyg 2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Senapsmarinerad blomkål
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärt- och blomkålscrème
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw på blomkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Parmesanrostad blomkål med mandel och citronkräm
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga