Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Asieninspirerad brysselkålssallad med rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.
Ingredienser
4 portioner
250 g brysselkål
3 salladslökar
150 g rättika
1 röd spansk peppar
2 msk riven färsk ingefära
1 lime
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 msk sesamfrö
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi570 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket fräscht och trevligt sätt att äta brysselkål på. Testade både med och utan sesamfrön, bättre utan. Bra att preppa i förväg för den blir bara bättre när den får stå och dra.
Ulrika
2024-10-26Låter väldigt gott. Ska testa!
Elisabeth
2020-09-24