Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
2
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Asieninspirerad brysselkålssallad med rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.

Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

Ingredienser

4 portioner
250 g  brysselkål
3   salladslökar
150 g  rättika
1   röd spansk peppar
2 msk  riven färsk ingefära
1   lime
1/2 tsk  salt
2 msk  olja
2 msk  sesamfrö
1   kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Mycket fräscht och trevligt sätt att äta brysselkål på. Testade både med och utan sesamfrön, bättre utan. Bra att preppa i förväg för den blir bara bättre när den får stå och dra.

Ulrika

2024-10-26

Låter väldigt gott. Ska testa!

Elisabeth

2020-09-24

Näringsvärde per portion

Energi570 KJ / 136 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartvinbärsglaserad brysselkål med chili
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chicken burgers
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga