Räkcocktail

Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat
4
Räkcocktail

En klassisk räkcocktail innehåller naturligtvis räkor men även ägg och sparris. Denna festliga förrätt blev populär på 1950-talet och har sedan dess levt vidare i olika former och smakkombinationer. Men något man sällan ändrar på är såsen - en hemlagad Rhode islandsås är svår att slå!

Räkcocktail

Ingredienser

4 portioner

Räkcocktail

2   ägg
8   gröna sparrisar
1   tomat
1/4   litet isbergssalladshuvud
1 dl  frysta ärtor
2 dl  handskalade räkor (väl avrunna om det är lakeräkor)

Rhode islandsås

1 dl  majonnäs
1/2 dl  gräddfil
2 msk  chilisås
ev 1 cl  cognac
salt och svartpeppar

Till garnering

dill
1   citron

Till servering

rostat bröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och kontrollera innehållet i majonnäsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet!

Maria

2022-12-31

Enkelt o gott!!!!!!!! Tarja

Tarja

2021-02-05

Jättegott!

Anita

2020-01-11

Testa liknande recept

Varmrökt lax med risotto primavera
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ärtsoppa med lax
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oststuvad risoni med kassler och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pannkaka med gröna ärter och rökt skinka
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och ärtpuré med mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga