Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp
![Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152285/cf_259/rakcocktail_med_blomkal__sesam__alger_och_sojapicklad_svamp.jpg)
Här toppas blomkålspuré med en sallad på sojapicklad svamp, glasört, morot och räkor. Servera gärna tillsammans med ett glas mousserande. En tjusig förrätt rätt och slätt.
![Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152285/cf_259/rakcocktail_med_blomkal__sesam__alger_och_sojapicklad_svamp.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Sojapicklad svamp
1 dl japansk soja
4 msk ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
2 cm färsk ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
300 g svamp (shiitake, kastanjechampinjon, champinjoner)
1 rödlök
Blomkålspuré
ca 400 g blomkål
2 msk crème fraiche
salt och svartpeppar
ca 1 tsk sesamolja
1 morot
3 msk sesamfrö
100 g glasört
ca 50 räkor
ca 1/2 dl lag från den picklade svampen
3 msk olja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut creme fraiche mot mjölkproteinfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi526 KJ / 126 kCal
Fett8.4 g
Salt1.22 g
Kolhydrater5.8 g
Protein5.3 g
Kommentarer