Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
0
Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

Lyxig och matig räksmörgås med ”extra allt”. Exakt hur lyxig du gör den beror på vilka råvaror du väljer. Med färska räkor, äkta surdegsbröd, säsongens gröna sparris och perfekt mjukkokta ägg blir detta en räkmacka att imponera på gästerna med!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Räkmacka på grillat surdegsbröd med sparris och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1 kg  räkor med skal
1   knippe grön sparris (1 knippe motsvarar ca 250 g)
4   skivor grillat surdegsbröd
50 g  svart stenbitsrom
smör
nymalen svartpeppar

Pepparrotscrème

2 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
3 msk  riven färsk pepparrot
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 msk  finrivet citronskal
2 krm  salt
1 krm  peppar

Till garnering

dill
ärtskott
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett38.7 g
Salt3.04 g
Kolhydrater19.6 g
Protein35.3 g

Testa liknande recept

Hovmästarräkor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkmacka Asian style
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägg Benedict
Betyg 2.8 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokado- och räkröra
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Västkustsill
Betyg 4.7 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga