Räkor Indienne

Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du spicy så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 paprikor (gärna röd och/eller gul)
1/2 purjolök eller gul lök (1/2 purjo motsvarar 1 lök)
2 tsk curry
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 540 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater59 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta lät jävligt gott. Älskar räkor, älskar het mat.
Åsa
2025-02-12Väldigt god, fast jag utökade kryddningen med 1 tsk sambal oelek, istället för cayennepeppar👌🏻
Lis
2025-02-05Instämmer med någon annan här om portionsriset ni envisas med att använda ..
Ann-sofie
2024-12-03Hej Ann-Sofie! Ett tips är att klippa upp plasten och koka riset som vanligt! Det gör jag! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-04